Roots Music Agency International

Historien | Dubliner Irish pub in oslo | Oslo Irish Music Festival |Common Ground | Cara McGlades band

Clonakilty | Tour de Sens © | Samarbeidspartnere | Linker | Booking | Hjem

 

           

Samarbeidspartnere

Vi er også samarbeidspartnere med  en av oslos mest  kjente konsertsteder, Cosmopolite:

 

35 år med Djangofestivalen!

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for string swing. I 2014 kan fans av sigøynerjazz og Django-gitar virkelig feire på Cosmopolite i Oslo, i forbindelse med at det er 35 år siden den aller første festivalen her hjemme.

Fredag 24. januar kl.19.00:

Dorado Schmitt & Winterstein Trio(F)
+ Martin Weiss(D)

Carsten Boe Trio (N) + Jon Larsen(N) & Serge Krief(F) + Richard Chiche(F)

Jazzbanditt(N) + gjest Bastien Ribot(F)

Lørdag 25. januar kl.19.00:

Django Lassi(D)

Hot Club De Norvège(N) + Serge Krief(F) & Richard Chiche (F)

Touché(N) + Antoine Boyer(F)

Om Djangofestivalen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.
- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt
Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken.
De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Om Django Reinhardt

Jean-Baptiste ”Django” Reinhardt ble født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, og døde 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike. Han blir betraktet som en av verdens beste og mest innflytelsesrike gitarister, og er kjent for virtuos sigøynerjazz. Han var en av jazzens første gitarsolister.
Han spilte banjo på sin første utgivelse i 1928. Etter å ha blitt alvorlig brannskadet i en ulykke samme år, byttet han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på venstre hånd. Fra 1934 var han fast medlem av Quintette du Hot Club de France. Han turnerte over store deler av verden, og spilte sin eneste konsert i Norge i 1939.
Django Reinhardt spilte bl.a. med Coleman Hawkins, Benny Carter og Louis Armstrong, og har blitt kalt den første betydningsfulle jazzmusikeren i Norge. Han minnes årlig gjennom musikkprisen Django d'Or og flere musikkfestivaler verden over – deriblant Djangofestivalen i Oslo.

Djangofestivalen og Cosmopolite

Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

 

Konsert på Cosmopolite:

Fredag 26. april - Bombino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv om gitaristen Bombino fra Niger bare er drøyt 30 år gammel, er han allerede for en kultfigur å regne innen ørkenblues. Han har også en sentral rolle i dokumentaren Agadez – The Music and the Rebellion, som for tiden går sin seiersgang på filmfestivaler.

Bombino, som egentlig heter Omara Moctar, ble født i Niger, på Saharas grense, i 1980. 13 år gammel fikk han en gitar av onkelen. Unggutten kunne ikke betale for egne leksjoner, men oppholdt seg stadig ved den lokale musikkskolen for å observere musikerne og ta til seg lærdom myntet på andre. Resultatet ble en helt unik og delikat spillestil, med transeframkallende repetitive partier brutt opp av sublime soloer.

I dag, etter å ha vært en svært populær lokal trubadur i mange år, opplever den enigmatiske Bombino et internasjonalt gjennombrudd. Hans siste album, magiske Agadez, har fått strålende kritikker og solgt over all forventning. Utrolig nok skal han være enda bedre i konsertformat. «Hypnotisk» er et ord som går igjen. Han ble introdusert til norsk publikum for første gang på Oslo World Music Festival i 2011.

Denne gangen kommer han med nytt album produsert av Black Keys Dan Auerbach `og registrert i hans Easy Eye Studio i Nashville.

http://cosmopolite.no/program/cosmopolite/2013/april/bombino

    www.cosmopolite.no 

 

Djangofestival

Fredag 25 og lørdag 26. januar

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land.

Jean-Baptiste (Django) Reinhardt (født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, død 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike) var en fransk jazzmusiker (gitar), kjent for virtuos sigøynerjazz, oppvokst utenfor Paris i manouchemiljøet. Han regnes som en av jazzens mest innflytelsesrike artister og er en av jazzens første gitarsolister. Sønnen Babik Reinhardt var også jazzgitarist.

Hans første utgivelse var på banjo (1928). Etter å ha blitt alvorlig brannskadet, endret han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på sin venstre hånd. Fra 1934 var han med på flere turneer (bl.a. Carnegie Hall) og utgivelser med Quintette du Hot Club de France, med Stéphane Grappelli fiolin, broren Joseph Reinhardt gitar, Roger Chaput gitar og Louis Vola bass.

Reinhardt var en av jazzens storheter, og spilte da også med Coleman Hawkins, Benny Carter, Rex Stewart og Louis Armstrong.

www.cosmopolite.no 

Arrangeres av

Cosmopolite

-------------------------------------------------------

Design og foto: Serge

Roots Music Agency International ©